SKØYTE- OG HOCKEYSKOLE

GRATIS TILBUDT HELE SESONGEN


Hver høst og vår arrangerer vi skøyte- og hockeyskole. Treningene foregår i Skien Ishall i Fritidsparken

Hos oss vil barna lære å gå på skøyter. Dette gjøres gjennom lek og lavterskel øvelser. Det er ingen krav til forkunnskap. Alle kan bli med!

Ingen andre aktiviteter enn ishockey gir et barn så mange mestringsfølelser som skaper et godt selvbilde som vi gjør i sporten ishockey. Ishockeysporten er best på motorikk, koordinasjonsutvikling og balansetrening.


Påmelding

Påmelding til skøyte- og hockeyskole skjer via appen Spond. Det er viktig at alle melder seg på via Spond slik at vi har en oversikt over nye deltagere. Invitasjon til trening og treningstider vil komme der. Foresatte må bekrefte eller avslå trening fortløpende. Følg linken under for påmelding i Spond.

Hvis du ikke ønsker å melde deg på via Spond, kan du sende påmelding pr epost til hockeyskole@skienhockey.no

Det er viktig at alle melder seg på før de møter på trening. Vi opplever stor pågang og vil gjerne vite hvor mange nye barn som møter på trening. Dette for at vi kan sikre at alle barn og foreldre blir godt ivaretatt.

Registrer deg for Skøyte-Hockeyskolen!

HVORFOR ISHOCKEY?

Vi vet at skøytegåing krever mer koordinasjon enn andre aktiviteter, men mestringsfølelsene vil stå i kø. Dette vet vi gir barna masse selvtillit. Og selvtillit gjør barna sterke. Barnet vil kjenne glede i mestring i andre deler av livet også – på skolen, i barnehagen, med venner og i andre idretter. Kort sagt er det å beherske skøytegåing en svært god måte å gi barnet en solid forankring i idretten, med mestring og glede som nøkkelord!

Ifølge ekspertene er ishockey en av de beste idrettene barn kan drive med i sin såkalte motoriske gullalder.Les gjerne denne som understreker det vi mener:

https://www.aftenposten.no/norge/i/o6nRj/laquobest-for-barnraquo


Treningstider

Tirsdager 17.15-18.15
Skien Ishall, Fritidsparken

NB: Vi tar forbehold om endring av klokkeslett, Informasjon om dette blir lagt ut i Spond, og på vår hjemmeside/sosiale medier.

Møt opp i god tid før trening. I hallen vil det være representanter fra klubben som tar i mot dere. Foreldre til de yngste deltakerne er hjertelig velkomne på isen. Spesielt for nybegynnere er det viktig med den tryggheten foreldrene kan gi. Når barna er trygge på isen kan foresatte trekke opp på tribunen eller i klubbhuset.


Priser

Skøyte- og hockeyskolen er GRATIS denne sesongen når ditt barn er medlem i klubben! 

Medlemskap i klubben

Vi ønsker å få ivrige barn og engasjerte foreldre som nye medlemmer inn i klubben.

Medlemskapet koster NOK 350,- per år og gi barna gratis tilgang til uteisen. 

Første året tilbyr vi barn og demmes foreldre i skøyte- og hockeyskolen å melde seg inn i klubben for NOK 50 ! 

Meld deg inn i klubben her!

Utstyr

Vi låner ut kne- og albue beskyttelse til nye barn.
Utstyr som lånes av klubben leveres tilbake etter trening og oppbevares i egen bag merket med barnets navn. Du får bag utlevert. Bagen oppbevares i vårt depot mellom treningene.
Lånt utstyr skal ikke tas med hjem uten avtale med klubben.

På første trening trenger dere følgende utstyr:

  • Skøyter: Nye barn må ha med egne skøyter.  Alle typer skøyter er ok for de første gangene). Hvis dere skal kjøpe nye skøyter, så velg hockeyskøyter med snøring.
  • Hjelm: Nye barn må har med egen hjelm. Sykkelhjelm/alpinhjelm fungerer bra i starten. Vi har anbefaler ishockeyhjelm som har gitter for å beskytte ansikt. Hjelmene har forskjellige størrelser, og kan justeres etter barnets hode. Gi beskjed ved påmelding hvis dere har behov for å låne hjelm.
  • Vannavstøtende bukse/dress.
  • Hansker/votter som ikke trekker fuktighet (ull-votter henger fast i isen). Isen er våt/kald, og skøyter kan være skarpe. Ettersom aktivitetene innebærer mye kryping, og litt knall og fall, er hansker/votter veldig viktig.
  • Kølle: Det er ikke behov for egen kølle på første trening, men de fleste barn ønsker raskt å ta i bruk puck og kølle. Det er viktig at man kjøper riktig lengde og “bøy” på ishockeykøllen. Spør en av oss i klubben, så hjelper vi deg. Vi har noen køller til utlån.

HVA SKJER ETTER SKØYTE & HOCKEYSKOLEN?

Etter fullført hockeyskole, eller når nivået tilsier at de kan oppleve mestring på lagene, får spillerne tilbud om å flytte over til aldersbestemte lag. De fleste barn vil være klare for overgang til lag etter ca. 8 treninger. For de litt større barna ønsker vi en noe raskere overgang.

Vi har egne lag fra og med 1 klasse. Jenter og gutter fra 6-9 år spiller cuper.  Fra 10 år og oppover spiller man seriespill.

Sklal barna ditt fortsette, krever ishockey en del beskyttelsesutstyr. Klubben har derfor mye utstyr til utlån til de yngste medlemmene.

Klubben har avtale med XXL som gir rabatterte priser på utstyr. Her kan du også kjøpe klubbtøy som genser, jakker etc. Informasjon om dette finner du på vår hjemmeside. Spør oss gjerne om råd.


Avmelding

Hvis barnet ikke ønsker å fortsette på hockeyskolen setter vi pris på om du gir oss beskjed. Det er også viktig at du leverer tilbake utstyr som er lånt av klubben.

Vi vil gjerne ha tilbakemelding på hvordan opplevelsen på hockeyskolen har vært. Send oss en epost til hockeyskole@skienhockey.no med dine tilbakemeldinger.